Енглески језик

АКТИВНОСТИ СЕКЦИЈЕ  ИЗ ПРЕДМЕТА  ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

за   школску   2014-2015. године

 

Активности Секције за енглески језик  су започеле 26.09.2014., обележавањем Европског Дана Језика на нивоу школе из области свих страних језика, а презентације је одржана у мултимедијалној сали школе, под слоганом  ЛЕПОТА  ЈЕ У РАЗЛИЧИТОСТИ.

Из области енглеског језика су истакнуте разлике на свим нивоима између британског и америчког типа. Одржана је и презентација о животу и раду великана енглеске књижевности ,  Виљема Шекспира, у јубиларној 2014. години, када се свуда у свету  слави 450 година од његовог рођења.

17.09.2014. је 12 наших ученика тестирано за програм америчко српске размене А-SMYLE, од којих се петоро пласирало за други круг, а двојица за трећи.

Иако ове године није изабран нико за одлазак у Америку, припреме се настављају.

Такмичење из области енглеског језика организује се само за ученике 4. разреда, а окружни ниво и пласман на републичко такмичење стекла су два ученика,

Јорданов Јована, ученица језичког смера,  професора Ирене Матић Тодоровић и Стевановић Дарко, ученик природно математичког смера, професора Милошевић Братислава. Такмичење је одржано у Београду, априла 2015.

За последњих десет година Алексиначка гимназија је имала седам ученика која су се пласирала на републички ниво такмичења из знања енглеског.

Школска година је заокружена припремом за Дан Отворених врата.

Професор Милошевић Братислав је са ученицима 3. разреда припремио презентацију о  метрополама,  центрима учења енглеског језика,

а професор Ирена Матић Тодоровић је са ученицима 4. разреда урадила драматизацију савременог текста.

Циљ свих активности везаних за енглески језик, јесте увиђање потребе познавања и употребе тог језика, као имератив савременог доба. Свакако, језик је подложан променама,  па  ићи укорак са временом подразумева уочавање и усвајање свих тих актуелних дешавања. Учење енглеског језика треба бити и задовољство, јер знање отвара врата свуда у свету.

То је ризница из које се непресушно изналазе нови драгуљи као непроцењиво благо образовања  сваког човека.

Comments are closed.

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.