Такмичења

СРПСКИ ЈЕЗИК

14.03.2015. Општинско такмичење из српског језика и језичке културе (Цветковић Илија ,Николић Филип ,Миљковић Филип,Тимић Кристина,Павловић Стефан,Ђорђевић Исидора,Бошковић Милица,ученици 1. Разреда )

25.04.2015. Окружно такмичење из српског језика и језичке културе (Бошковић Милица ,17 поена,освојено 2.место и Ђорђевић Исидора ,12 поена)

Смотра ученика рецитатора Србије „Песниче народа мог“:

26.03.2015.год. Oпштински ниво (Стевановић Дарко IV-4,Даница Алексић III-4,Живковић Александра –II -4, Поповић Миша –IV-2,Марија Нисић – II-4)

12.04.2015.год. Окружни ниво (Дарко Стевановић IV-4,Даница Алексић III-4,Живковић Александра –II -4, Поповић Миша –IV-2)

20.11.2014. Такмичење у беседништву,Прва нишка гимназија,“Уместо да будете само добри,потрудите се да створите стање које омогућава доброту“ (Дарко Стевановић,ученик 4. разреда природно-математичког смера освојио прву награду,проф.Петровић Маја)

Ученици првог разреда учествовали су на такмичењу из Српског језика и језичке културе.Школски ниво такмичења није организован је  су сви такмичари имали директну проходност као прошлогодишњи учесници Окружног такмичења.

Општинско такмичење организовано је по календару рада МП у нашој школи .Од укупно седам учесника такмичења двоје се квалификовало на Окружни ниво (Исидора Ђорђевић и  Милица Бошковић ,ученице II2 ,обе освојиле по 19 бодова).

Окружно такмичење одржано је у Првој нишкој гимназији „Стеван Сремац“ у Нишу.Исидора Ђорђевиц освојила је 12 поена, а милица Бошковић 17 и освојила друго место у нишавском округу.

Ниједна ученица се није рангирала за Републичко такмичење.

 

СТРАНИ ЈЕЗИЦИ

 1. Окружно такмичење из руског језика у Нишу:

Прво место- Матић Александар IV/1

Републичко  такмичење из руског језика у Београду:

Учешће- Матић Александар IV/1

 1. Међународно такмичење НИС олимпијада у Новом Саду:

Учешће -Николић Филип I/1

Друго место – Матић Александар IV/1

 1. Међународно такмичење ” ЛИК России” у Руској школи при Амбасади РФ у Србији

Прва награда -Алекса Ђурђевић I/4Трећа награда -Магдалена Николић I/1

Енглески језик

17.09.2014. је 12 наших ученика тестирано за програм америчко српске размене А-SMYLE, од којих се петоро пласирало за други круг, а двојица за трећи.

Иако ове године није изабран нико за одлазак у Америку, припреме се настављају.         Такмичење из области енглеског језика организује се само за ученике 4. разреда, а окружни ниво и пласман на републичко такмичење стекла су два ученика,

Јорданов Јована, ученица језичког смера,  професора Ирене Матић Тодоровић и Стевановић Дарко, ученик природно математичког смера, професора Милошевић Братислава. Такмичење је одржано у Београду, априла 2015.

 

РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА 

Међународно такмичење из информатичке и рачунарске писмености “Дабар“ окупило је  велики број ученика а сви ученици који су се пласирали на наредни ниво такмичења добитници су бронзаног признања.

Бронзана признања  добили су Majсторовић Toдор и Maрија Пајкић и учешће на  Државни ниво Међународног  такмичења из рачунарске и информатичке писмености ,,Дабар“.

Toдор Majсторовић освојио је сребрно признање на Државни ниво такмичења.

На порталу  ”Наша школа”, чланови секције су узели активно учешће кроз израду презентација из разних предмета.

Група ученика из наше школе, Тодор Мајсторовиц, Никола Марковиц, Филип Миленковиц и Илија Цветковић који учествују у такмичењу Мет Мобиле Цхалленге 2015, пласирали су се у финале које ће се одржати у суботу 14. марта 2015. на Универзитету Метрополитан у Нишу.

Освојили 2. место

Такмичење МЕТ Гамес се одржало дана 21.02.2015. године, на Универзитету Метрополитан у Нишу.

Средњошколци су се такмичили у играма ЛОЛ и ПЕС 2013. Такмичило се 68 ученика из средњих школа из Ниша, Лесковца и Алексинца. -Ученици наше школе који су се такмичили у игри ПЕС су: Андрија Љубисављевић и Милан Љубеновић. -Ученици наше школе који су се такмичили у игри ЛОЛ су: ученици 3. разреда: Растко Михајловић, Лазар Симоновић, Војин Јовановић, Никола Митровић, Александар Велинов; и ученици 4. разреда: Ксенија Солуновиц, Тодор Мајсторовиц, Ненад Ђорђевић, Тењовиц Павле и Ненад Игњатовић(ученик Техничке школе у Алексинцу, који се прикључио нашем тиму). Победници ПЕС 2013 су управо такмичари наше школе, Андрија Љубисављевић и Милан Љубеновић који су убедљивом победом стигли до награде. Прва награда за победнике су били џојстици за Сонy Плаyстатион. У такмичењу ЛОЛ наша група такмичара је стигла до полуфинала. Честитамо свима на учешћу и добром пласману!

 

МАТЕМАТИКА

У нашој школи је 13.12.2014. спроведено Општинско такмичење из математике у организацији Друштва математичара Србије. На такмичењу је учествовало 10 ученика:

I разред: Војислав Мајсторовић,

Урош Стефановић

Исидора Ђорђевић

Милица Бошковић

Филип Трајковић

II разред: Јана Котник

Миодраг Брзаковић

Катарина Вељковић

III разред: Дара Милојковић

IV разред: Тодор Мајсторовић

Сви ученици су се пласирали на Окружно такмичење.

Окружно такмичење је одржано 31.1.2015. год. у Нишу. Ученици наше школе се ове године нису пласирали на Републичко такмичење. Највећи пласман на Окружном такмичењу су похвале за ученике: Милицу Бошковић, Филипа Трајковића и Тодора Мајсторовића.

Наша школа узима учешће и на такмичењима које организује Математичко друштво „Архимедес“. На такмичењу „Мислиша“  учествовао је 121 ученик наше школе из сва четири разреда. На екипном такмичењу „Математички турнир“ које се 16.5.2015. год. одржало у Београду, нашу екипу су чинили ученици: Милица Бошковић, Јана Котник, Дара Милојковић и Тодор Мајсторовић. У појединачној конкуренцији, Тодор Мајсторовић је освојио похвалу.

Општинско такмичење 13.12.2014.

Име и презиме Разред Број поена
Војислав Мајсторовић први 40
Урош Стефановић први 40
Исидора Ђорђевић први 40
Милица Бошковић први 40
Филип Трајковић први 40
Јана Котник други 60
Миодраг Брзаковић други 55
Катарина Вељковић други 50
Дара Милојковић трећи 60
Тодор Мајсторовић четврти 60

 

Окружно такмичење 31.1.2015.

разред

Милица Бошковић – похвала

Филип Трајковић – похвала

Исидора ђорђевић – учешће

Урош Стефановић – учешће

Војислав Мајсторовић – учешће

 

разред

Јана Котник – учешће

Миодраг Брзаковић – учешће

Катарина Вељковић – учешће

 

разред

Дара Милојковић – учешће

 

разред

Тодор Мајсторовић – похвала

 

Мислиша 12.3.2015. Учествовао је 121 ученик из сва четири разреда. Ученици који су освојили 50 и више поена:

разред

Мајсторовић Војислав

Матић Михајло

II разред

Котник Јана

Анђелковић Наталија

Марковић Никола

Милосављевић Александар

Стевановић Невена

Ракић Бојан

Милковић Миљана

 

IIIразред

Дара Милојковић

 

IV разред

Пајкић Марија

Мајсторовић Тодор

Богдановић Јелена

 

Математички турнир 16.5.2015.

Екипа:

I разред Милица Бошковић – учешће

II разред Котник Јана – учешће

III  разред Дара Милојковић – учешће

IV разред Мајсторовић Тодор – похвала

 

БИОЛОГИЈА

Ове године Михајло Матић (I) осбојио је прво место на окружном такмичењу, а Павле Тењовић (IV) треће место. На републичко такмичење пласирали су се Михајло Матић (4), Павле Тењовић и Алекса Марјановић(4). Такође и ове године Анђела Бранчић пласирала се на републичко такмичење својим научним радом,  а резултате очекујемо шестог јуна. Сем такмичења имамо и Петничаре- Михајло Матић је био на зимском еминару биологије и показао да и Алексинчани имају јаке биологе!

Ту су и Винчионари, који су своје радове излагали у Винчи и учествовали у интерактивним предавањима из молекуларне биологије. Такође Анђела Бранчи била је асистент у Винчиним научионицама и излагала свој рад о метаболичком синдрому на Винчиној летњој сцени. Годинама уназад активни смо учесници у Пројектима везаним за екологију у оквиру локалне самоуправе као и у активностима Црвеног крста у Алексинцу. У план је активирање школског акваријума и еколошке учионице.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ: 13.03.2015.

25 ученика, 16 ученика се пласирало на Окружно такмичење

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ: 19.04.2015., гимназија 9.мај у Нишу

Такмичари:

I разред

 1. Михајло Матић
 2. Емилија Ћирић
 3. Стефан Павловић
 4. Стефановић Урош
 5. Кристина Тимић

II разред

 1. Марија Нисић

III разред

 1. Милојковић Ђорђе
 2. Миленковић Ана
 3. Јорданов Бојана
 4. Митић Марија
 5. Делић Александар

IV разред

 1. Марјановић Алекса
 2. Стојковић Катарина
 3. Бранчић Анђела
 4. Турк Ана
 5. Тењовић Павле

Ментор: Данијела Вељковић, професор биологије

Наставник за преглед тестова: Марија Младеновић

РЕЗУЛТАТИ:

Матић Михајло I2 је освојио ПРВО место и пласирао се за учешће на Републичко такмичење са освојених 93 бода

Тењовић Павле IV4 је освојио ТРЕЋЕ место и пласирао се за учешће на Републичко такмичење са освојених 94 бода

Марјановић Алекса IV4 се пласирао  за учешће на Републичко такмичење са освојених 93 бода

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ: 24.05.2015., ПМФ Нови Сад

РЕЗУЛТАТИ:

Матић Михајло I2 66 бода

-Тењовић Павле IV4 42 бода

-Марјановић Алекса IV4 72 бода

РЕГИОНАЛНИ ЦЕНТАР ЗА ТАЛЕНТЕ: 9. мај 2015.  Регионално такмичење

РЕЗУЛТАТИ:

Бранчић Анђела IV4 је освојила ТРЕЋЕ место и пласирала се на Републичко такмичење које ће се одржати 06.06.2015. на Универзитету Сингидунум у Београду на теоријском делу и за истраживачки рад

 

ХЕМИЈА 

Ученици су се припремали за регионално такмичење из хемије које је одржано у Нишу, априла 2015. године. Учествовало је пет ученика: Николић Филип, Младеновић Лука, Цветковић Илија, Марјановић Илија и Милојевић Урош, сви ученици одељења I1. Ученик Марјановић Илија је добро одрадио писмени део теста и пласирао се на практични део такмичења, те је заузео девето место и није се пласирао на републичко такмичење. ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ: 12.03.2015.

10 ученика, 5 ученика се пласирало на Окружно такмичење

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ: 18.04.2015., гимназија Бора Станковић у Нишу

Такмичари:

I разред

 1. Цветковић Илија
 2. Николић Филип
 3. Младеновић Лука
 4. Милојевић Урош
 5. Марјановић Илија

Ученици су имали тест, а даље је прошао Марјановић Илија који је радио и квалитативну и квантитативну анализу. На окружном је заузео 8. Место.

Ментор: Јелена Франета, професор хемије

 

ФИЗИКА

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ: 07.02.2015.

11ученика, 11 ученика се пласирало на Општинско такмичење

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ: 17.02.2015., Алексиначка гимназија

Такмичари:

I разред

 1. Милица Бошковић
 2. Михајло Матић
 3. Коста НешићI I разред1.Наталија Анђелковић
  2.Јана Котник
  3.Милена Гагић
  4.Миодраг Брзаковић
  5.Невена Стевановић
  6.Никола Марковић
  IV разред

  1.Марија Пајкић
  2.Тодор Мајсторовић

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ: 14.03.2015 у гимназији ,,Светозар Марковић“ у Нишу

I I разред

1.Наталија Анђелковић
2.Јана Котник
3.Милена Гагић
4.Невена Стевановић

IV разред

1.Марија Пајкић
2.Тодор Мајсторовић

На Републичко такмичење пласирала се Марија Пајкић IV4

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ:25.04.2015. у Гимназији у Зрењанину.
Марија Пајкић IV4

16.12.2014. Међународно такмичење из експерименталне физике ,,Дан капацитивности“  у Гевгелији,Македонија, ученик Вељко Ђорђевић III4 освојио је ТРЕЋЕ место.

Ментор: Радуловић Славољуб и Симић Братислав
ИС ПЕТНИЦА:
У радионицама и курсевима ове школске године учествовали су:

-Михајло Матић I2-БИОЛОГИЈА
-Анђела Бранчић IV4-БИОЛОГИЈА
-Нисић Марија II4-ХЕМИЈА

 

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ-ТУРНИРИ

ШАХ – Школско такмичење у шаху за дечаке и девојчице.Пријављено 33 такмичара.Победник:Јован Вељковић (3/4)

Октобар – децембар:

ОДБОЈКА – Школско такмичење за ученике и ученице.Пријављено 12 екипа.Прво место је освојила екипа ¾

ФУДБАЛ – У оквиру манифестације пекарски дани (16.10.2014.) наша екипа је учествовала на турниру и освојила II место.

ОДБОЈКА – (ученице) У оквиру манифестације Пекарски дани (16.10.2014.) женска одбојкашка екипа Алексиначке гимназија је освојила I место у конкуренцији средњих школа.

Јануар – фебруар:

ПЛИВАЊЕ,КЛИЗАЊЕ – У послеподневним часовима,на крају радне недеље ученици су организовано одлазили на клизалиште и базен СЦ Чаир у Нишу.Више од стотину ученика је учествовало у овим активностима.

КОШАРКА – Школски турнир у кошарци:Пријављено 12 екипа.Победник екипа¾.

РУКОМЕТ – На Општинском такмичењу у рукомету (17.4.2015.),женска екипа је освојила II место,а мушка екипа је била победник првенства и као прва изборила учешће на регионалном такмичењу.

У Нишу,5.5.2015.год. Мушка рукометна екипа је на Регионалном такмичењу освојила II место.

АТЛЕТИКА – На Општинском такмичењу одржаном 8.5.2015. ученици Алексиначке гимназије су у дисциплинама трке на 100м (М,Ж),600м(Ж) и 800м(М);бацање кугле(М,Ж) освојили прва места и квалификовали се на међуокружно такмичење.

На међуокружном такмичењу у атлетици,одржаном у Нишу 14.5.2015.,ученици Алексиначке гимназие су остварили солидне резултате с тим да се наша ученица Александра Ђорђевић (II2) пласирала на републичко такмичење у конкуренцији 100м.

На републичком такмичењу средњих и основних школа одржаном 21.5.2015. у Новом Саду,Александра се пласирала од 5.до 10. Места (ЧЕСТИТАМО!!!)

Мај:

Крос РТС – На традиционалној спортској манифестацији,крос РТС-а,учествовали су и ученици Алексиначке гимназије.Учествовало је 37 ученика наше школе.

Поред свих ових већ наведених спортских дешавања,ученици Алексиначке гимназије су редовно користили све могућности кабинета за физичко васпитање и то у послеподневним часовима.Ове године су се у ангажовању нарочито истакле кошаркашке и гимнастичке групе(паркоур) које су током читаве школске године своје слободно време користили у вежбању и дружењу са својим вршњацима у својој школи.

 

 

 

Comments are closed.

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.