ALEKSINAČKI GIMNAZIJALCI NA RADNOJ AKCIJI

UncategorizedComments Off on ALEKSINAČKI GIMNAZIJALCI NA RADNOJ AKCIJI

ALEKSINAČKI GIMNAZIJALCI NA RADNOJ AKCIJI

U kamp „Karatašˮ kraj Kladova, na ekološku radnu akciju koju organizuje Savez učesnika omladinskih radnih akcija Srbije (SORAS), jutros je otputovalo dvoje učenika Aleksinačke gimnazije, Marija Gijić i Mihajlo Popović. Do nedelje, kada se akcija završava, zajedno za još tridesetak vršnjaka iz svih krajeva Srbije, mladi iz našeg grada će realizovati značajan program radnih i društvenih aktivosti.

Tema ovogodišnje akcije su vode i sve aktivnosti će biti podređene ovoj temi. Razlog je činjenica da eksploatacija vode u Srbiji poslednjih decenija konstantno raste, a stepen zagađenja rečnih tokova i pijaćih izvora se povećava. Zato je neophodno skrenuti pažnju mladoj generaciji, ali i celokupnom stanovništvu na takvo stanje i potrebu smanjenja zagađenja postojećih izvora, kako bi se na viši nivo podiglo upravljanje našim vodnim resursima ‒ kaže predsednica Upravnog odbora SORAS-a i koordinatorka akcije, Dragana Andrić. 

Kroz realizaciju jedne od radionica ‘Reporteri javljaju’, u kojoj učesnici akcije predstavljaju zelene i crne tačke na vodotokovima i ostalim vodama u njihovoj sredini, očekujem da saznam nešto više o ovom značajnom pitanju i njegovom rešavanju u drugim krajevima naše države. U programu akcije su i radionice na teme ‘Voda život znači’, ‘Poznajem te po stvaranju’, ‘Ekološki bonton’, ‘Vodeni kviz’, ali i sadnja drveća, kao i obilazak Hidroelektrane ‘Đerdap’. Što se nas tiče, mi ćemo predstaviti naše viđenje stanja na reci Moravici ‒ kaže Marija Gijić. 

Bacanje-jabuke-u-vis-800x400 Dragana-Andrić-297x300 Niš

Comments are closed.

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.