AMERIKANCI GOSTI ALEKSINAČKE GIMNAZIJE: SVIĐAJU NAM SE GOSTOPRIMLJIVOST, HRANA I ISTORIJA

UncategorizedComments Off on AMERIKANCI GOSTI ALEKSINAČKE GIMNAZIJE: SVIĐAJU NAM SE GOSTOPRIMLJIVOST, HRANA I ISTORIJA

U multimedijalnoj sali Aleksinačke gimnazije gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, Hana Vilson iz Montane i Brok Benter iz Arizone, juče su održali predavanje „Jedan prosečan dan američkog tinejdžeraˮ.

U četrdesetpetominutnom predavanju učenicima Aleksinačke gimnazije predstavljen je život prosečnog učenika srednje škole u Americi, a samim tim i američki obrazovni sistem, navike i obaveze učenika, ali i problemi sa kojima se susreću tokom školovanja.

Iako dolaze iz različitih krajeva SAD-a, Hana i Brok trenutno borave i rade u Nišu. Hana radi kao asistent na departmanu za engleski jezik na Filozofskom fakultetu, a Brok na Elektrotehničkom fakultetu predaje engleski jezik za stručne namene, u industriji i elektronici. Kako su nam objasnili, oboje su angažovani po projektima svojih državnih vlada.

U Srbiju su, kažu, došli bez ikakvih predrasuda, sa željom da upoznaju zemlju o kojoj malo znaju, a nisu imali prilika ni da uče iz istorije.

Učenici Aleksinačke gimanzije imali su prilike da se i sami upoznaju sa američkim školskim sistemom u učeničkim razmenama koje su održane prošle godine. Jedna od učesnica u razmeni je i Lenka Mladenović, učenica trećeg razreda koja je nedavno, u sklopu učeničke razmene, boravila u Arizoni, u gradu Flagstaf.

Pored redovnih aktivnosti u školi Lenka je imala i priliku da putuje po Arizoni, upozna kulturu Mizurija i poseti glavni grad Vašington.

Za-sajt-1-800x400

Za-sajt-2

Za-sajt-5

Za-sajt-4

Comments are closed.

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.