Ruski udžbenici iz NIS-a poklon đacima Aleksinačke gimnazije

UncategorizedComments Off on Ruski udžbenici iz NIS-a poklon đacima Aleksinačke gimnazije

Ruski udžbenici iz NIS-a poklon đacima Aleksinačke gimnazije

Volonteri NIS-a danas su u Aleksinačkoj gimnaziji predali udžbenike i stručnu literaturu na ruskom jeziku koje će obnoviti i obogatiti fond gimnazijske biblioteke.

Knjige su obezbedili zaposleni kompanije koji su se u velikom broju odazvali pozivu „Kluba volontera“ NIS-a u akciji prikupljanja nastavne literature na ruskom za ovu obrazovnu instituciju.

U čuvenoj Aleksinačkoj gimnaziji, jednoj od najstarijih gimnazija u Srbiji, poklonu su se najviše obradovali učenici srpsko-ruskog odeljenja prirodno-matematičkog smera, kojima će ovi kvalitetni priručnici pomoći u postizanju vrhunskih rezultata iz prirodnih i društvenih nauka.

Ova akcija predstavlja nastavak višegodišnje saradnje i podrške NIS-a gimnaziji iz Aleksinca. Upravo zahvaljujući NIS-ovom programu „Energija znanja“, kompanija od 2014. godine kontinuirano podržava realizaciju dvojezične nastave u ovoj školi otvaranjem bilingvalnog odeljenja. NIS je takođe pomogao i adaptaciju i opremanje informatičkog kabineta. Na ovaj način, NIS posebnu pažnju poklanja razvoju obrazovanja na lokalnom nivou i doprinosi poboljšanju kvaliteta obrazovanja mladih.

Volonterska akcija pod nazivom „Darujmo knjige deci za učenje srpskog i ruskog jezika“ je organizovana povodom deset godina poslovanja Gasprom njefta u Srbiji, a pored knjiga i udžbenika na ruskom jeziku koji su stigli u Aleksinac, prikupljena je i literatura na srpskom jeziku koja je „otputovala“ u Rusiju, gde su je dočekala deca koja pohađaju Srpski centar pri Univerzitetu „Lobačevski“ u kome se školuje i veliki broj đaka iz Srbije.

DUL_3644-848x500 DUL_3696-848x500

Comments are closed.

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.